Αναζήτηση

Image

Κλαδικά Νέα

UFI: Προσδοκίες και συμβουλές για τη βιομηχανία των εκθέσεων για το 2021

UFI: Προσδοκίες και συμβουλές για τη βιομηχανία των εκθέσεων για το 2021

8 Ιουλίου 2021

Η Παγκόσμια Ένωση Εκθέσεων δημοσίευσε τις προβλέψεις της για την πορεία του κλάδου το 2021, μετά την πολυαναμενόμενη επανεκκίνηση των εργασιών. Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε, αναλύεται η αναμενόμενη απόδοση της εκθεσιακής βιομηχανίας, ενώ καταγράφονται και μακροοικονομικά στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία.

Τα βασικά στοιχεία συνοψίζονται στα παρακάτω:

- Το παγκόσμιο ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 6% το 2021, ανακάμπτοντας από πτώση -3,3% το 2020. Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία είναι ανομοιόμορφη: η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που αναπτύχθηκε το 2020 και φέτος θα επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση, ενώ οι ΗΠΑ ανακάμπτουν ταχύτερα μεταξύ των δυτικών κρατών.

- Ο πληθωρισμός αυξάνεται μετά από τα σταθερά χαμηλά επίπεδα που βρισκόταν. Ταυτόχρονα, ο Covid επιτάχυνε την άνοδο του παγκόσμιου χρέους. Τα δημοσιονομικά ελλείμματα έχουν υπερβεί το 10% του ΑΕΠ για τις περισσότερες οικονομίες το 2020 και αναμένεται να παραμείνουν υψηλά το 2021 και το 2022.

- Σε αντίθεση με προηγούμενες κρίσεις, η πανδημία είχε ασύμμετρο αντίκτυπο σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με κοινωνικές επαφες επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τα περιοριστικά μέτρα και (π.χ. λιανική, τουρισμός) και παραμένουν πολύ κάτω από τα επίπεδα πριν από την κρίση, ενώ οι υπόλοιποι τομείς έχουν σχεδόν ανακάμψει πλήρως.

- Οι τομείς που σχετίζονται με τα ταξίδια και τη φιλοξενία έχουν πληγεί σοβαρά από την κρίση και δεν αναμένεται να επιστρέψουν σε επίπεδα πριν από την κρίση που πριν από το 2024.

- Ο κρίσιμος παράγοντας στην παγκόσμια ανάκαμψη είναι η ταχύτητα του εμβολιασμού, η οποία είναι ανομοιόμορφη στις ανεπτυγμένες και στις αναδυόμενες χώρες. Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την απρόσκοπτη επαναλειτουργία των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών και εκδηλώσεων.

- Η παγκόσμια αγορά των εκθέσεων συρρικνώθηκε κατά 73% στον καθαρό μισθωμένο χώρο το 2020. Το μεγαλύτερο μέρος του χώρου ενοικιάστηκε στην Ευρώπη (39%), ακολουθούμενη από την Ασία (27%) και τη Βόρεια Αμερική (26%). Τα έσοδα από την παγκόσμια έκθεση μειώθηκαν κατά 68%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

- Η βιομηχανία των εκθέσεων αντιμετωπίζει ισχυρές αναταράξεις βραχυπρόθεσμα έως και μεσοπρόθεσμα. Η επανέναρξη των εργασιών είναι περίπλοκη λόγω της αβεβαιότητας σε σχέση με την πανδημία, ενώ το πρόσθετο κόστος για μέτρα ασφαλείας της υγείας σε συνδυασμό με την αναμενόμενα χαμηλότερη συμμετοχή, θα ασκήσει μεγάλη πίεση στα οικονομικά μεγέθη των διοργανωτών. Οι εκδηλώσεις που βασίζονται σε διεθνείς επισκέπτες, επηρεάζονται ιδιαίτερα, ενώ όσες στοχεύουν κυρίως σε εγχώριο ή περιφερειακό κοινό, θα ανακάμψουν πιο γρήγορα.

- Οι εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων πρέπει να αναλάβουν ευρεία δράση για να αντιδράσουν στην κρίση και να ανακάμψουν, με χαμηλότερες δομές κόστους, λύσεις προστιθέμενης αξίας μέσω ψηφιακών προσφορών, αναδιαρθρωμένα χαρτοφυλάκια και ανασυγκροτημένο εργατικό δυναμικό.

- Για πρώτη φορά στην ιστορία, οι επιδόσεις του εκθεσιακού κλάδου αποσυνδέθηκαν από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη. Οι 40 κορυφαίες εταιρείες σημείωσαν συνολική μείωση εσόδων 66% το 2020, με τις σωρευμένες ζημίες για το 2020 να ανέρχονται συνολικά σε 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Εικονικό και πολυκαναλικό επιχειρηματικό μοντέλο

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός επηρεάζει τον εκθεσιακό κλάδο με δύο βασικούς τρόπους: με τεχνολογίες που σχετίζονται με τις εκδηλώσεις, όπως η έξυπνη σήμανση ή εφαρμογές smartphone που στοχεύουν να κάνουν τη συμμετοχή ευκολότερη και πιο επιτυχημένη και, δεύτερον, μέσω διαδικτυακών προσφορών που βασίζονται σε πλατφόρμες, όπως online matchmaking ή εικονικές εκδηλώσεις.

Η δημιουργία εσόδων από ένα ψηφιακό event, δεν πρέπει να είναι ο κύριος στόχος κατά την αξιολόγηση των πλεονεκτημάτων των επενδύσεων στα ψηφιακά κανάλια. Οι ψηφιακές προσφορές μπορούν να ενισχύσουν και να παρατείνουν τη σχέση των πελατών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ενίσχυση του φυσικού event και παρέχουν ευκαιρίες για την απόκτηση νέων πελατών.

Οι διοργανωτές μπορούν να βελτιώσουν την αξία μιας εκδήλωσης, ενσωματώνοντας φυσικές και ψηφιακές προσφορές στους πελάτες. Οι διοργανωτές εκδηλώσεων μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες επικοινωνίας και matchmaking, ανεξάρτητα από το χρόνο, το μέσο και την τοποθεσία. Αυτό επιτρέπει στους εκθέτες και τους επισκέπτες να αλληλεπιδρούν όποτε και όπου θέλουν.

Ένας συνδυασμός μίας φυσικής εμπορικής έκθεσης με μία μονίμως προσβάσιμη διαδικτυακή πλατφόρμα μπορεί να μεγιστοποιήσει την αξία, τόσο για τους εκθέτες όσο και για τους επισκέπτες και ως εκ τούτου να αυξήσει σημαντικά την αλληλεπίδρασή τους με τον κλάδο που δραστηριοποιούνται.

Μπορείτε να βρείτε και να αγοράσετε ένα αντίγραφο της έκθεσης από εδώ: https://www.exhibitionworld.co.uk/global-industry-performance-review

Εικόνα: Product School, Unsplash

Μοιραστείτε το άρθρο

Οδηγός Αγοράς

Πιο πρόσφατα

Image
Image

Εκτύπωση   Email

Επιλεγμένα

Image

Ειδησιογραφικό Portal & οδηγός αγοράς για τον κλάδο
των εμπορικών εκθέσεων, των εμπορικών συνεδρίων
και των σχετικών με τα παραπάνω υπηρεσιών.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία
μη διστάσετε μα επικοινωνήσετε μαζί μας
στα παρακάτω στοιχεία:
+30 210 9245577 ή info@verticom.gr

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε
όλα τα τελευταία νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!

Image

Νέα

Οδηγός αγοράς

Εγγραφείτε στο newsletter. Όλα τα νέα κάθε εβδομάδα στο email σας!